העתיד של פינוי-בינוי
עלייה בכמות הפרויקטים:
עם גידול האוכלוסייה בישראל והצורך הדחוף בדיור איכותי, ישנה ציפייה לעלייה משמעותית בכמות פרויקטי הפינוי-בינוי. על פי הערכות מומחים, מאות פרויקטים חדשים צפויים לצאת לדרך בעשור הקרוב, בעיקר בערים הגדולות ובשכונות המתיישנות.
הרחבת התחום לערים נוספות
לצד הערים המרכזיות כמו תל אביב, חיפה וירושלים, ישנה מגמה של התרחבות הפרויקטים גם לערים בינוניות וקטנות, במיוחד באזורים בהם יש מבנים ישנים ותשתיות לקויות.
טכנולוגיות חדשניות
בנייה חכמה
הטמעת טכנולוגיות חדשות בתחום הבנייה, כמו בנייה ירוקה, שימוש בחומרים מתקדמים ובנייה מתועשת, צפויות להוזיל עלויות ולקצר את זמני הבנייה. בנוסף, שילוב טכנולוגיות אלו תורם לחסכון באנרגיה ולשיפור איכות הסביבה.
מערכות ניהול חכמות
שימוש במערכות ניהול ובקרה מתקדמות לניהול הפרויקטים, הכוללות חיישנים ומערכות מידע בזמן אמת, מאפשר לשפר את יעילות התהליך ולהבטיח עמידה בזמנים ובתקציבים
מדיניות ממשלתית ותמריצים
תמריצים כלכליים
הממשלה מתכננת להמשיך ולעודד פרויקטים של פינוי-בינוי באמצעות מתן הטבות מס, מענקים ותמריצים כלכליים ליזמים ולדיירים. כך למשל, ייתכן שנראה הרחבת ההטבות במסגרת חוק פינוי-בינוי (פיצויים) ותמ”א 38
רפורמות רגולטוריות
כדי להקל על תהליכי התכנון והביצוע, הממשלה והרשויות המקומיות צפויות להמשיך ולבצע רפורמות רגולטוריות, כמו קיצור זמני ההיתרים, פישוט נהלי התכנון והסרת חסמים בירוקרטיים.
שינויים חברתיים וקהילתיים
שיפור איכות החיים
פרויקטים של פינוי-בינוי צפויים להביא לשיפור משמעותי באיכות החיים של הדיירים, הן מבחינת דיור מודרני ונוח והן מבחינת תשתיות משופרות כמו חינוך, בריאות. ותחבורה
חיזוק הקהילתיות
אחד האתגרים הגדולים הוא לשמור על תחושת הקהילתיות של הדיירים, ולכן יש דגש על תכנון קהילתי משתף. כך לדוגמה, ייתכן שפרוייקטים יכללו שטחים ירוקים, מרכזי קהילה, ומתקנים ציבוריים שישרתו את כל תושבי השכונה.